快捷导航
发帖
飘盘 聊天 资讯 萌图 漫画 动画 规则 帮助 手机客户端 新手指南

[其他更多] 在此聲明!!!

2万

炎之精灵LV.3

沙發大王

雪点

羅羅諾亞卓洛

注:因為我唔係自己部電腦度發帖,所以內容有D偏向書面語
相信同我吹過水個的壇友都知,本人于2018年1月8日開始神隱兩個月,當中會不定期冒泡,直到3月底才上水,但今日按往常那樣冒泡,有位已經潛水的老會員告知我在一個叫老友互助補檔區的論壇發表不當言論(截圖如下),而這個論壇我從來都不知道它的存在,在該會員提醒下,我進去了這個論壇瀏覽了一下,不看不知道,他的用戶名中的「feng」與我飄雪賬號名雷同,而且裡面全是攻擊本論壇的話,看到我真係火都來埋,在污衊飄雪動漫社的同時,還把髒水潑到我這里。因為如果被那些有飄雪賬號的會員發現后去漫步處舉報,然後我被當做馬甲送入小黑屋,我就成了他的替死鬼,其陰險的程度可想而知。
因此今日開貼在此聲明,本人在老友互助補檔區沒有賬號,而且在此之前也是不知道它的存在,希望在那邊有賬號的人不要把我當作是那位仁兄。仲有我還要和那位仁兄講,不要再盜用我這裡的賬號名來作為你在老友互助補檔區的賬號名來發表針對飄雪動漫社的言論了,我真的不知道飄雪動漫社哪裡得罪你了,你要是對飄雪動漫社不滿大可以不來,都唔好用呢D咁cheap嘅招數架,你這樣真的損人不利己。

附老友互助補檔區截圖:

PS:再次回三光關於係佢留言板對我嘅不實指責,以後佢再講任何關於我嘢都與我無關
Z333Z[color=rgb(153, 153, 153) !important]2018-1-23 23:44
我唔明點解要用一個我連係乜都唔知論壇來屈我?
係味我係港專返特種警衛基礎證書課得罪你地?
之前係水樓同史提芬講質疑我有無去搵工
到我而家返緊職前培訓就走來用其他人同我混為一談來屈我
我連電話照樣貼埋出來
無一個人試過打來
但係就堅持話我講大話
電話號碼我唔貼得
因為咁會影響家人
貼晒住址我都已經後悔到爆
但係手提電話無人打過過來
點解可以唔打就話係假?

係港專上咩課係你自己嘅事,但係唔好用你自己嘅私事係度污蔑他人,水樓所有人都沒俾氣你受,亦都沒邊個要屈你;仲有既然你後悔帖住址影響家人,當初又何必帖出來,明明一早就同你講左宜家個個都怕因信息洩露要想盡一切辦法來保護個人信息,尤其係論壇類網站呢個係大忌,沒人會咁on9;你為左證明自己所謂嘅清白走去post個人信息上論壇,光光光,你呢個代價太大了吧
Z333Z[color=rgb(153, 153, 153) !important]2018-1-24 00:16

我係水樓講過係味個個都好憎我返工維持生計
我失業兩個月
個個都好開心
到我開始去返職前培訓
就要特登屈我係其他人咁樣無啦啦封我號
因為樹熊一句「語氣好似某位會員」
我就算返緊學唔係屋企無上過網
都要無啦啦要變成另外一個人
否定我係獨立生命
甚至連我所有個人資料都話係假
我手上有同港專聯絡收到pdf
點解可以完全唔睇就話我講大話
Z333Z[color=rgb(153, 153, 153) !important]2018-1-26 01:18

數碼通SIM係浮動IP
每次連線都會變動
根本證明唔到乜野

你係水樓話你失業論壇根本沒人講過你D咩,仲有呢次嘅事,係漫步透過截取IP地址查出來,漫步神通廣大,佢會錯判你?你話我句果位盜用我帳號名嘅仁兄,你睇佢講話d語氣,好似本論壇某位仁兄」係度引導他人,如果咁都可以引導人地,你中意咯

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x
飘雪动漫社★缤纷动漫☆创意未来!

3万

管理员

雪点
10031 小时

矢澤にこ南小鸟(圣诞版)莉珐天使游佐惠美平泽唯中野梓秋山澪琴吹紬桂雏菊三千院凪伊吹风子

Hehe Lueng Feng=光光光=痴线佬
iamchinakira=傻仔=超级伸手党,多年之前被我踢出某M地带一直怀恨在心
lps3a都系有过节

总结cctvb此站聚集咗好多飘雪嘅仇家,飘雪会员过到去要注意人生安全小心被狗咬
回复 支持 5 反对 0

风之精灵LV.1

雪点
2150 小时

初音未来L哈比夏露露悪魔の白娅巡音露卡坂田銀時神樂みほの梦想Haru櫻乃★丶骑士王Saber艾尔凡斯.艾力克春风千樱绫崎飒莱.马斯丹女王控夢想の的愛~靈犀志村新八见崎鸣風穴あける☆アリア爱德华.艾力克

聲明:我絕對唔係飄雪塔利班!你哋D恩恩怨怨我都唔知,但騷擾到CCTVB嗰邊真係豈有此理!
百度最近要向上頭交差,好多百度鏈接已死,得閒再重新建過鏈接,如果買咗付費貼死鏈可以PM我,搞番好後回復。

3万

管理员

雪点
10031 小时

矢澤にこ南小鸟(圣诞版)莉珐天使游佐惠美平泽唯中野梓秋山澪琴吹紬桂雏菊三千院凪伊吹风子

807321123 发表于 2018-1-22 20:03
WAI008 哪个假冒你你网名?

feng兄 唔只你受牵连,我到一样,不知道第几次又人在cctvb,求档被某些网 ...

本论坛无比气佢受此人本身就系一个颠佬https://www.deainx.net/thread-49560-1-1.html
CCTVB某啲无脑人士话系飘雪派佢过去搞事简直就系不知所谓,我都在此声明呢条颠佬系外面搞出乜都与本论坛无任何关系。
回复 支持 1 反对 0

1万

炎之精灵LV.1

雪点
我都要声明,我这个账号只有飘雪有,其它论坛出现此账号纯属假冒!!!

[LV.Master]伴坛终老

4万

精灵王

雪点
Z333Z 发表于 2018-1-27 23:36
所以就要同樹熊夾計蒞老屈?
係水樓評論完我搵唔搵工,
到我返工就開帖來老屈我搞到我個號都封埋,

無老屈過你
全部都係漫步話的,係佢以IP認你的,有事就搵漫步,你同任何人講什麼都無用
漫步定你罪的
飘雪动漫社★缤纷动漫☆创意未来!
回复 支持 1 反对 0

[LV.Master]伴坛终老

3万

版主

雪点
與我飄雪賬號名雷同實屬巧合

有聲 無畫面, 出不了字幕, 以下的可以
potplayer download link ->  https://potplayer.daum.net/?lang=zh_TW
MPC download link -> http://www.free-codecs.com/k_lite_codec_pack_download.htm

3万

精灵王

呃帖魔王

雪点
1910 小时

哈比夏露露基路仔乔巴

wai008 发表于 2018-1-22 13:59
與我飄雪賬號名雷同實屬巧合

原来唔係你黎架
......

1万

炎之精灵LV.2

人生如戏,全靠演技 ~

雪点
857 小时

百变小樱知世李小狼木之本樱基路仔だんご大家族彭格列黑手党阪本先生初音未来巡音露卡Haru櫻乃★丶见崎鸣風穴あける☆アリア侵略!乌贼娘女王控水の人鱼松前緒花松前緒花骑士王Saber悪魔の白娅みほの梦想夢想の的愛~靈犀棚町薰Shiny Gift坂田銀時神樂志村新八定春女仆玛利亚朝风理沙花菱美希瀨川泉紫原敦黄濑凉太绿间真太郎黑子哲也哈比夏露露波波乔巴西雅爾·法多姆海貝梦想の的爱~初衷冈崎朋也莱.马斯丹森島遙L播摩拳儿桂小太郎爱德华.艾力克艾尔凡斯.艾力克春风千樱安城鸣子赤司征十郎羅羅諾亞卓洛绫崎飒三千院凪

李鬼遇上李逵了~~

2万

炎之精灵LV.3

沙發大王

雪点

羅羅諾亞卓洛

yjdtx 发表于 2018-1-22 14:18
李鬼遇上李逵了~~

果位盜用我帳號名嘅仁兄,你睇佢講話d語氣,好似本論壇某位仁兄
Never mistake silence for ignorance, calmness for acceptance, or kindness for weakness. 永远别把沉默当成无知,把冷静当成接受,把仁慈当成软弱。

土之精灵LV.3

雪点
766 小时
这种事都有人做???想不明白了,。。。
お元気ですか?私は元気です。

风之精灵LV.3

買襪買衫可以做風紀

雪点

乔巴

好多名字都好熟悉

3万

精灵王

呃帖魔王

雪点
1910 小时

哈比夏露露基路仔乔巴

feng 发表于 2018-1-22 14:25
果位盜用我帳號名嘅仁兄,你睇佢講話d語氣,好似本論壇某位仁兄

唔係我哦。
......

2万

炎之精灵LV.3

沙發大王

雪点

羅羅諾亞卓洛

李奥 发表于 2018-1-22 14:42
唔係我哦。

邊個話係你?
漫步係本帖都已經講明係邊個
Never mistake silence for ignorance, calmness for acceptance, or kindness for weakness. 永远别把沉默当成无知,把冷静当成接受,把仁慈当成软弱。